SİNEMAYA DAİR...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Altın Portakal Film Festivali

Aşağa gitmek

130710

Mesaj 

Altın Portakal Film Festivali Empty Altın Portakal Film Festivali




Altın Portakal Film Festivali Portdh8


En son Destiny tarafından Salı Tem. 13, 2010 12:18 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Destiny
Destiny
Joker
Joker

Mesaj Sayısı : 435
Kayıt tarihi : 22/05/10
Yaş : 37
Nerden : Destiny..

http://fatihmuldur.websitem.info/

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bu yazıyı burda paylaş : reddit

Altın Portakal Film Festivali :: Yorum

Destiny

Mesaj Salı Tem. 13, 2010 12:16 pm tarafından Destiny

Antalya Altın Portakal Film Festivali, Avrupa ve Asya’nın en köklü film festivallerinden biri, ülkemizin ise en eski ve uzun soluklu film festivalidir.

1950’li yılların ortalarında, tarihi Aspendos Tiyatrosu’nda düzenlenmeye başlayan konserler ve tiyatrolar, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin temel taşını oluşturur. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ve her yıl yaz aylarında yapılan gösteriler gelenekselleşir ve 60’lı yılların başına kadar bir şenlik havasında süregelir. Şenlik, uzun yıllar “Belediye Tabibi” olarak görev yapan merhum Dr. Avni Tolunay’ın 1963 yılında Belediye Başkanı olmasıyla, sinemayı da bünyesinde alarak “Antalya Altın Portakal Film Festivali”ne dönüşür. Dr. Avni Tolunay önce Antalya için bir amblem arayışı içinde olur ve yörenin simgesi olan portakalı, deniz, tarihsel öğeler ve Venüs heykeliyle bütünleştirir. Portakal sadece amblemin içine girmekle kalmaz, film festivalinin de ismi olur.


1964 yılında güç koşullarla gerçekleştirilen ilk festivale ilgi gerçekten çok büyük olmuştur. Festivalin özdeki misyonu ise “Türk sinema sektörünü maddi manevi desteklemek, Türk film yapımcısını nitelikli yapıtlar üretmeye teşvik ederek; Türk Sineması’nın uluslararası platforma açılmasına zemin hazırlamak” olarak belirlenir. 1964 –1973 yılları arasında bu çizgide devam eden Altın Portakal Film Festivali 1973 yılında Belediye Başkanlığına seçilen Selahattin Tonguç tarafından da devam ettirilir. 1978 yılında Plastik Sanatları da bünyesine alan Festival, bu dalda uluslararası olarak gerçekleştirilir.


1985 yılına kadar Antalya Belediyesi önderliğinde gerçekleşen Festival o yıl, dönemin Belediye Başkanı Yener Ulusoy öncülüğünde kurulan Antalya Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından organize edilmeye başlar. 1985 yılında Festival’e Akdeniz Akdeniz adlı Uluslararası Müzik Yarışmasını da ekleyerek yeni bir boyut katan Yener Ulusoy, Akdeniz ülkelerini kapsayan bu yarışmayı 1985 – 1988 yılları arasında Altın Portakal Film Festivali ile birlikte gerçekleştirir.


Festival, 1989 – 1994 yılları arasında, Belediye Meclis Üyeleri, turizm kuruluşları ve Antalya Ticaret Odası temsilcilerinden oluşan Festival Yürütme Kurulu adlı platform tarafından organize edilir. Festival organizasyonu, 1995 yılından itibaren, Antalya Büyükşehir Belediyesi önderliğinde “Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı” adıyla kurulan Eylül 2002’den sonra Antalya Kültür Sanat Vakfı adıyla hizmet veren AKSAV tarafından yürütülmektedir. Vakfın Kurucular Kurulu, Antalya’nın iş, politika, medya ve kültür-sanat alanında tanınmış birçok isminin de aralarında bulunduğu 109 kişiden oluşmaktadır.


Ulusalda elde ettiği deneyim ve başarıyı, 2005 yılından itibaren uluslararası platforma taşıyarak büyük bir sinema etkinliği haline gelen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya’yı ve Türk sinemasını kucaklarken, dünya sinema platformunda iddialı bir film festivali olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir.


Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde, Ulusal ve Uluslararası Yarışma’nın yanı sıra, Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması da yer almaktadır. Festivalimizde ayrıca, başta Asya ve Avrupa sineması olmak üzere, dünya sinemasının önemli ve saygın isimlerinin filmleri de sinemaseverlerle buluşmaktadır.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Destiny

Mesaj Salı Tem. 13, 2010 12:23 pm tarafından Destiny

Altın Portakal'da 'En İyi Film'e şartlı ödül

Bu yıl 47'ncisi düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali'nin ödül yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 'En İyi Film' ödülünü alan yapımcı yeni filmine 2 yıl içerisinde başlar ve filmin bir bölümünü Antalya'da çekerse, toplam 400 bün TL'lik ödülün sahibi olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 47'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 9-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın yaptığı açıklamada, Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl bazı yeniliklere imza atılacağını belirtti. Festival kapsamında düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışmalara başvuru koşullarını da açıkladı.

Festivalde, ulusal dalda uzun metraj, kısa film ve belgesel film yarışmaları gerçekleşecek. Festivalin uluslararası dalında ise uzun metraj filmler yarışacak. Festival kapsamında yer alan yarışmalar için son başvuru tarihleri belirlendi. Mustafa Akaydın sinema eseri sahiplerinin telif haklarını korumaya yönelik ibarelerin de yönetmeliğe eklendiğini bildirdi.

UZUN METRAJLI FİLMLERDE YARIŞ

Türk Sineması'nın nitelikli filmlerini ödüllendirerek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine, ulusal sinemanın güçlenmesine katkıda bulunmak, sinema sektörünün estetik ve teknik gelişmesine öncülük etmek, Türk Sineması'nın ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına zemin hazırlamak amacıyla düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na, 1 Ekim 2009 tarihinden sonra tamamlanmış ve Antalya Uluslararası Film Festivali'ne daha önce başvuruda bulunmamış ''kurmaca'' türündeki ''uzun metraj'' Türk filmleri katılabilecek.

''Uzun metraj'' tanımlaması ''süresi en az 60 dakika olan filmleri'' içeriyor. Ulusal Uzun Metraj dalında yarışmaya katılacak filmlerin, başka bir ulusal yarışmada ''en iyi film ödülü'' almamış, herhangi bir ulusal TV kanalında (pay TV kanalları dahil) gösterilmemiş, DVD baskılarının satışa sunulmamış olması gerekiyor.

ULUSLARARASI DALLARDA SON BAŞVURU TARİHİ 20 AĞUSTOS

47'nci Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Uluslararası Film Yarışması için 20 Ağustos tarihinden önce başvurusu yapılan filmler ön değerlendirmeye alınacak. Ön değerlendirme sonucunda yarışacak filmler belirlenecek. Festival yönetimi, festivalin uluslararası boyutuna, film endüstrisinin atılımı, farklı kültürlerin kaynaşması, Türkiye'de sinema kültürünün gelişmesi açısından olduğu kadar Antalya'nın ve Türkiye'nin tanıtımı açısından da önem veriyor.

Festivalde düzenlenecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda birinci gelen film 330 bin TL ile ödüllendirilecek. En İyi Yönetmen ödülü 50 bin, En İyi Senaryo ödülü 30 bin, En İyi Görüntü Yönetmeni 30 bin, En İyi Müzik ödülü ise 30 bin TL olarak belirlendi.

PORTAKAL'A GETİRİLEN YENİ DÜZENLEMELER

Yeni düzenlemeye göre, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması dalında ''En İyi Film'' ödülü alan filmin yapımcısına 330 bin TL'nin yarısı (165.000 TL) 31 Mart 2011 tarihinde ödenecek. Ödülün kalan yarısı ise, ''yeni filmlerin yapımını teşvik etmek amacıyla'' yapımcının 2 yıl içinde yeni bir film çekmeye başlaması halinde ödenecek. En İyi Film ödülünün sahibi çektiği bu filmin bir bölümünü Antalya'nın simgesi olan mekanlarda çekerse 70 bin TL değerindeki Antalya Teşvik Ödülü'nün de sahibi olacak ve aldığı ödül tutarı 400 bin TL'ye ulaşacak. Akçeli ödüllerin ödül sahiplerine ödenmesi için, eserle ilgili tüm yasal teliflerin, telif yasasında belirtilen hükümler doğrultusunda eser sahiplerine ödenmiş olması gerekiyor. Başkan Akaydın, yönetmen, özgün müzik bestecisi, senaryo ve diyalog yazarının da ''sinema eserinin sahipleri''olduğunu vurgulayarak, bu düzenlemeye gidildiğini belirtti.

ÖDÜL KATEGORİLERİ

Festivalin yarışma kategorileri ve bu kategorilerde dereceye giren filmlere verilecek ödüller şu şekilde sıralanıyor:

-En İyi Film: 330.000 TL ve Altın Portakal heykeli

-En İyi İlk Film: 50.000 TL ve Altın Portakal heykeli

-En İyi Yönetmen: 50.000 TL ve Altın Portakal heykeli

-En İyi Senaryo: 30.000 TL ve Altın Portakal heykeli

-En İyi Görüntü Yönetmeni: 30.000 TL ve Altın Portakal heykeli

-En İyi Müzik: 30.000 TL ve Altın Portakal heykeli

-En İyi Kadın Oyuncu: Altın Portakal heykeli

-En İyi Erkek Oyuncu: Altın Portakal heykeli

-En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Altın Portakal heykeli

-En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Altın Portakal heykeli

-En İyi Kurgu: Altın Portakal heykeli

-En İyi Sanat Yönetmeni: Altın Portakal heykeli

-Antalya Teşvik Ödülü: 70.000 TL

-En İyi Kısa Film: 10.000 TL Altın Portakal Heykeli

-En İyi Belgesel Film: 15.000 TL Altın Portakal Heykeli

-En İyi İlk Belgesel Film: 5.000 TL Altın Portakal Heykeli

-Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Altın Portakal heykeli

-Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Altın Portakal heykeli

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, herhangi bir dalda genç bir yetenek (yönetmen, oyuncu, senaryo yazarı, görüntü yönetmeni, besteci) için, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ise ses tasarımı, özel efekt, kostüm, makyaj tasarımı gibi teknik dallardan birinde kullanılıyor.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Evanescense

Mesaj Perş. Eyl. 02, 2010 4:42 pm tarafından Evanescense

Altın Portakal’ın ilk ödülleri

Altın Portakal Film Festivali’nin ‘Onur Ödülleri’, ‘Yıldırım Önal Anı Ödülü’, ‘Sinema Emek Ödülü’ ve ilk kez verilecek “Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü”’nü alacak sanatçılar duygu ve görüşlerini açıkladı.

Altın Portakal Film Festivali 100831antalyailk.hlarge

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne geri sayım başladı.

Bu yıl 15’incisi verilecek olan Yaşam Boyu Onur ödüllerine, Türk sinemasına yaptığı katkılarından dolayı Ertem Göreç (yönetmen), Safa Önal (senarist), Gülşen Bubikoğlu, Nur Sürer, Metin Akpınar ve Zeki Alasya, Yıldırım Önal Anı Ödülü’ne Yıldız Kenter, Sinemada Emek Ödülü’ne Necmettin Çobanoğlu ile Altın Portakal tarihinde ilk kez verilecek “Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü”ne Müjdat Gezen layık görülmüştü.

'Sanat hayatında yarım asırlık serüven'
Metin Akpınar: “Bu güzel ülkenin güzel insanlarına, sinemaya hizmetim, 1973 yılında başladı. Bu başlangıç, rahmetli Ertem Eğilmez ve Sadık Şendil ağabeylerimin tiyatromuza gelip Zeki Alasya ve beni davet etmeleriyle oldu. Sinemayı ve dramatik yapı gerçeğini onlardan öğrendim. Birlikte çok güzel yapıtlara emek verdik. Bu çalışmalarım karşısında çok ödül aldım. Ancak en büyük ödül, sanat tüketicisinin bana gösterdiği sevgidir. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bizlere verilecek olan “Yaşam Boyu Onur Ödülü” bunu perçinleyen çok değerli bir ödül oldu. Saygıyla, sevgiyle taşıyacağım bu ödül için, emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Mesleki başarının kazancı: Onur ödülleri…
Ödül alacak bir başka oyuncu Nur Sürer ise şöyle konuştu: “Herkesin mesleki başarısından ötürü ödüllendirilmesi çok güzel bir şey. Özellikle sinemacılar için çok önemli olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, emeklerimin sonucu olarak onur ödülü ile ödüllendirilmekten gurur duyuyorum.”

“Yaşam Boyu Onur Ödülü” alan bir diğer sanatçı Gülşen Bubikoğlu da ödüle dair görüşlerini açıkladı. Bubikoğlu, “Sinema benim için en büyük aşklardan birisidir. Koşullar ondan uzaklaşmama sebep olmuş olsa da gönlümde, aklımda yaşattığım bu aşkın yerini hiçbir şey dolduramadı. Layık görüldüğüm bu onur ödülü kalbimin yine eskisi gibi, aynı heyecanla atmasını sağladı. Beni bu ödüle layık görenlere teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Sanat ve Sosyal Sorumluluk
Sanatta sosyal sorumluluğu arttırmak ve duyarlılığı geliştirmek amacıyla bu yıl ilk kez verilecek “Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü” sinemaya ve tiyatroya katkılarından dolayı 50. sanat yılını kutlayan Müjdat Gezen’e verilecek. Gezen, “50. sanat yılımda böylesine önemli bir festivalden ödül almak beni onurlandırıyor. Bu ödülün, bu yıl ilk kez verilecek olması ve adının “Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü” olması beni ayrıca gururlandırıyor. Ülkemizin en prestijli ve uzun ömürlü festivali olan Altın Portakal’ı geliştirmek ve yaşatmak tüm sinemacıların ve sinemaseverlerin görevidir. Ben de bu anlamda üstüme düşen tüm sorumlulukları severek yerine getireceğim. Bu yıl 47’ncisi düzenlenecek festivale başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Dünden bugüne Onur Ödülü
Altın Portakal’da, Onur Ödülleri’nin tarihi oldukça eskilere gidiyor. 20. Altın Portakal Film Festivali’nde Lütfi Ö. Akad’a, 21. Altın Portakal Film Festivali’nde Sezer Sezin’e, 24. Altın Portakal Film Festivali’nde Metin Erksan’a, 26. Altın Portakal Film Festivali’nde Ertem Eğilmez’e ‘Onur Ödülü’ verildi. 33’ncü yıldan itibaren bu ödül düzenli olarak verilmeye başlandı.

33. Altın Portakal Film Festivali’nde; Atıf Yılmaz, Hülya Koçyiğit, Tarık Akan, Türkan Şoray
34. Altın Portakal Film Festivali’nde; Fikret Hakan, Müjde Ar, Nejat Saydam, Yılmaz Duru
35. Altın Portakal Film Festivali’nde; Fatma Girik, Memduh Ün, Kemal Sunal
36. Altın Portakal Film Festivali’nde; Şerif Gören, Nedim Otyam, Cahit Berkay, Göksel Arsoy, Cüneyt Arkın, Türker İnanoğlu, Osman Şahin, Hayati Hamzaoğlu
37. Altın Portakal Film Festivali’nde; Ekrem Bora, Orhan Günşiray, Sümer Tilmaç, Filiz Akın, Zülfü Livaneli, Orhan Aksoy
38. Altın Portakal Film Festivali’nde; Ediz Hun, Suna Pekuysal, Bülent Oran, Sırrı Gültekin
39. Altın Portakal Film Festivali’nde; Hulki Saner, İzzet Günay, Kartal Tibet, Selda Alkor ve Kenan Kurt
40. Altın Portakal Film Festivali’nde; Kadri Yurdatap, Tunç Başaran, Çolpan İlhan, Muhterem Nur, Tanju Gürsu, Süleyman Turan ve Rafet Şiriner
41. Altın Portakal Film Festivali’nde; Şener Şen, Hale Soygazi
42. Altın Portakal Film Festivali’nde; Seyfi Havaeri, Efgan Efekan, Nebahat Çehre
43. Altın Portakal Film Festivali’nde; Aytaç Arman, Yusuf Sezgin
44. Altın Portakal Film Festivali’nde; Yavuz Turgul, Halil Ergün
45. Altın Portakal Film Festivali’nde; Yılmaz Atadeniz
46. Altın Portakal Film festivali’nde; Vedat Türkali, Ülkü Erakalın, Yalçın Tura, Sevda Ferdağ

Üç Altın Portakallı, sayısız ödül sahibi usta oyuncu Yıldız Kenter, “Yıldırım Önal Anı Ödülü”’nün bu yılki sahibi olacak.

Yıldırım Önal Anı ödülü kimlere verildi?
1973 yılında “Dinmeyen Sızı” filmindeki rolüyle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ seçilerek Altın Portakal Ödülü alan sinema ve tiyatro sanatçısı Yıldırım Önal, yaşamının son yıllarında girdiği ekonomik sıkıntı nedeniyle, ödülünü bir rehinciye bırakmak zorunda kalmış; onu geri alamamıştı. Yıllar sonra rehincinin oğlu tarafından Antalya Kültür Sanat Vakfı’na teslim edilen ödül, 1999 yılından bu yana Yıldırım Önal Anı Ödülü olarak her yıl bir oyuncuya emanet edilmekte.

Oyuncu dernekleri ÇASOD ve SODER’in önerileri doğrultusunda ilk kez 36. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Münir Özkul’a verilen ödül;

37. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde İsmet Ay’a,
38. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Kerim Afşar’a,
39. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ise Ahmet Mekin’e,
40. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ise Eşref Kolçak’a,
41. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ise Haluk Kurtoğlu’na
42. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ise Tuncer Necmioğlu’na
43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ise Kartal Tibet’e
44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ise Macide Tanır’a
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ise Müşfik Kenter’e
46. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ise Erol Gunaydın’a verildi.

Emek Ödülü Necmettin Çobanoğlu’nun
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 2006 yılından itibaren, Türk sinemasında kamera arkasında çalışan, başarılı işlere imza atmış kişilere SİNE-SEN işbirliği ile “Sinema Emek Ödülü” verme kararı aldı. Bu yılki Emek Ödülüne Necmettin Çobanoğlu değer görüldü.

Bugüne kadar verilen Emek Ödülü’ne,
43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Recep Biçer,
44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Turgut İnangiray,
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Aydın Mesut Yurteri
46. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Halil Dede sahip oldu.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Evanescense

Mesaj Çarş. Eyl. 15, 2010 5:25 pm tarafından Evanescense

'Geleceğin Aslanı' Altın Portakal'da

Venedik Film Festivali'nde 'En İyi İlk Film' ödülü alarak 'Geleceğin Aslanı' seçilen, Seren Yüce'nin 'Çoğunluk' adlı filmi, Altın Portakal'da da yarışacak.

Altın Portakal Film Festivali 100915%C3%A7o%C4%9Funluk1.hlarge

Venedik Film Festivali'nin ''Venedik Günleri/ Venice Days' bölümünde Türkiye'yi temsil eden 'Çoğunluk' filmi, Venedik'ten 'En İyi İlk Film' anlamına gelen 'Geleceğin Aslanı' ödülüyle döndü.

Fatih Akın'ın da aralarında yer aldığı 'İlk Film Jürisi'nin bu yıl 'Geleceğin Aslanı' ödülüne değer gördüğü, Seren Yüce'nin ilk uzun metraj filmi 'Çoğunluk', 47. Festival'de Antalya'da Altın Portakal için yarışacak.

Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer'in, sanat yönetmenliğini Meral Efe'nin, kurgusunu Mary Stephen'in, müziğini Gökçe Akçelik'in yaptığı; Bartu Küçükçağlayan, Settar Tanrıögen, Nihal Koldaş, Esme Madra, Erkan Can, İlhan Hacıfazlıoğlu, Cem Zeynel Kılıç, Feridun Koç ve Mehmet Ünal'ın rol aldığı, 'Çoğunluk'ta, orta sınıf bir ailenin yaşamına odaklanılıyor.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Evanescense

Mesaj Paz Eyl. 19, 2010 8:32 am tarafından Evanescense

Portakal'ın yıldızları canlı heykel olacak

İzmir Sokak Sanatları Atölyesi sanatçıları, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne canlı heykel performanslarıyla renk katacak.

Altın Portakal Film Festivali 100917-antalya-film-festival-heykel.widec

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi;nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl 47'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, sanatseverler değişik bir etkinliğe tanık olacak.

İzmir Sokak Sanatları Atölyesi sanatçıları, açılış, onur ödülleri ve kapanış törenlerinde, film gösterimi yapılacak salonlarda canlı heykel olarak etkinlik mekanlarında yer alacak.

Konuya uygun kıyafetler ve aksesuarlarla biçim verilmiş vücutları, özel boyalarla tek renge boyanarak heykel görünümü verilmiş sanatçılardan oluşan 'canlı heykeller', alışveriş merkezlerinde, ana caddelerde, Cumhuriyet Meydanı'nda 'yürüyen fotoğraflar' sergisi gerçekleştirecek. Festivalde açılacak sergi materyallerini cadde ve sokaklarda canlı heykel görünümünde sergileyecek.

Altın Portakal'ın simgesi Venüs heykeli olarak da rastlayacağımız canlı heykeller, Muhsin Ertuğrul, Kilink, Sadri Alışık (Turist Ömer), Şener Şen (Züğürt Ağa), Feridun Karakaya (Cilalı İbo), Kartal Tibet (Tarkan) , Kadir İnanır-Türkan Şoray (Selvi Boylum Al Yazmalım), Kemal Sunal (Kapıcılar Kralı), Yılmaz Güney (Çirkin Kral), Sezer Sezin (Şoför Nebahat), Marilyn Monroe, Cahide Sonku, Ayhan Işık, Müjde Ar (Kupa Kızı), Münir Özkul (Bizim Aile), Adile Naşit (Hababam Sınıfı Zil Çalarken), Belgin Doruk ( Küçük Hanımefendi), Fatma Girik (Ezo Gelin) gibi Türk sinemasına damgasını vurmuş filmleri, sanatçıları ve film kahramanlarını da festival izleyicisiyle buluşturacak.

'GÜZEL SOKAKTA OLANDIR'
Sokak Sanatları Atölyesi 2008 yılında İzmir'de kuruldu. Ankara'da da şubesi bulunan ve sanatın alınır-satılır bir meta olmasına karşı çıkan gönüllülerden oluşan Sokak Sanatları Atölyesi, bireysel gelişimi hedefleyen alternatif bir sanat atölyesi olarak biliniyor.

Popüler kültürün yozlaştırdığı kalabalık insan kitlelerini sokağa çekmek ve sanatı yaşatmak kaygısından yola çıkan atölyenin amacı, sanatı yapanlarla onu izleyenler arasındaki duvarı kaldırmak, her kesim ve yaştaki insanı sanatla bütünleştirmek; sanatı büyük müzelerden hayatın nabzının aktığı sokağa indirmek.

Erdal Çoban, Duygu Dinçer, Gülşah Kırbıyık, Erkan Eraslan'dan oluşan 'yaratıcı ekibinin' genel sanat yönetmenliğini Erdal Çoban yapıyor.

Etkinlik alanı olarak sokakları, meydanları, pazar yerlerini, halka açık alanları, toplu taşıma araçlarını seçen atölyeye göre 'güzel sokakta olandır'.



SOKAK ETKİNLİKLERİ:
Sokak Sanatları Atölyesi'nin gerçekleştirdiği etkinlikler ise şöyle sıralanıyor:

''Doğaçlama Sokak Kumpanyası, Devr-i Alem Tiyatro Çelebi, Dünyalardan Dünyalara AIDS'e Karşı Tiyatro, Sığınakların Kardeşliği, Marmaris Kadın ve Sanat Festivali 2009, Bir Delinin Fotoğraf Albümü, Akşamdan Sabaha Kaldırım Tiyatrosu, Yürüyen Fotoğraflar, Yürüyen Şiirler, Köy Seyirlik Oyunu, Mardin Gapgenç Festivali 2009, Denizli Amatör Tiyatrolar Festivali, Sokaktaki Gölgeler, Karagöz;ün Ters Evlenmesi, Direklerarası Kumpanyası, İlyada, Truva Sokakta, İstanbul Sokakta Şenlik 3, Yürüyen Fotoğraflar Ankara, Şırnak Damlabaş İlköğretim Okuluna Destek Oyunu, Küresel Isınma Karşıtı Canlı Heykeller Sergisi, Cumhuriyet ve Devrimler Canlı Heykel Sergisi.

ntvmsnbc

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz